Bahçıvan Sandalı
Malzemeler :
1 kg. patlıcan, 1 havuç, 1 kabak, 1 patates, 2 sivribiber, 1 kase bezelye, 200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti, ½ demet dereotu ve maydanoz, tuz, kekik, pul biber, karabiber, 1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi, kızartmak için ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı domates salçası.
Hazırlanışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bol suyla yıkanır. Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartılır. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarin eritilir. Tavuk etleri kızartılan yağın içine atılır renkleri dönene kadar sotelenir. Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivribiber ve bezelye eklenir. Ateşte 5 dakika sotelenir. Tencerenin kapağı kapatılıp, hiç su koyulmadan sebzeler 10 dakika daha pişirilir. İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pul biber koyulup harmanlanır. Patlıcanlar tepsiye alınıp ortaları açılır ve hazırlanan içle doldurulur. 1 kaşık salça 1 bardak suyla ezilir. Patlıcanların olduğu tepsiye dökülür. Üzerine alüminyum folyo kapatılır. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapılır.