Ayçiçek Yağlı Bakla tarifi
için Malzemeler :
1 kilo Bakla
1adet Soğan
1 demet Dere otu
1 çorba kaşığı Un
1 limon Limon
1 çorba kaşığı Toz şeker
yarım su bardağı Ayçiçek yağı
Tuz
Ayçiçek Yağlı Bakla
yemeğinin hazırlanışı:
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.
alıntıdır.