Malzemeler
500 gram dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve kekik
Hazırlanışı
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın.
Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın.
Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin.
Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin.
Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin.
Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
Afiyet olsun
Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün. Mangalın ızgarasını soğanla ovun. Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır